وظایف مینای دندان چیست؟

مینای دندان چیست؟ مینای دندان یک لایه محافظ و سخت است که لایه بیرونی دندان ها را پوشش می دهد و اجازه نمی دهد عوامل خارجی به ساختار دندان آسیب وارد کنند.

وظایف مینای دندان چیست؟

مینای دندان چیست؟ مینای دندان یک لایه محافظ و سخت است که لایه بیرونی دندان ها را پوشش می دهد و همین امر باعث می شود که عوامل خارجی به ساختار دندان آسیب وارد نکنند. این لایه از مواد معدنی مهمی تشکیل شده است که از مهمترین آنها می توان به هیدروکسی آپاتیت اشاره کرد. این مواد باعث ایمنی دندان می شوند و مقاومت آن را در برابر فشار و سایش بالا می برند. وظایف مینا دندان عبارتند از محافظت از دندان، کمک به احساس طعم ها، جلوگیری از پوسیدگی و حفظ زیبایی دندان. موارد متعددی از جمله پوسیدگی دندان، سایش و فشار و کارهای نامناسب مانند باز کردن درب قوطی با دندان می توانند به سلامت مینا دندان آسیب وارد کنند.

مینای دندان چه وظایفی دارد؟

مینا دندان وظایف بسیار مهمی را در دندان ایفا می کند که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محافظت از دندان: مینایی که بر روی دندان قرار می گیرد می تواند به عنوان یک پوشش محافظ عمل کند و همین امر از دندان در برابر از دندان در برابر خوردگی، سایش، و اثرات زیان‌آور دیگر محافظت می‌کند.
  • کمک به احساس طعم ها: شاید برای شما جالب باشد که بدانید بر روی مینای دندان حسگرهای مختلفی وجود دارند که می توانند به تجربه طعم ها در دهان کمک کنند.
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان: یکی از مهمترین وظایف مینا دندان جلوگیری از پوسیدگی دندان است. زیرا این لایه از تجمع باکتری ها بر روی دندان جلوگیری می کند و این مسئله می تواند سلامت دندان ها را افزایش دهد و از پوسیدگی جلوگیری نماید.
  • کمک به زیبایی دندان ها: مینایی که در دندان ها وجود دارد باعث می شود که دندان ها ظاهر بسیار زیبایی به خود بگیرند و درخشان به نظر برسند.

مجله Cleveland Clinic مینا دندان را به صورت زیر توصیف می کند:

Your enamel is the protective, outer covering of your tooth. It shields your tooth crown (the part you can see above your gums) from cavities and damage. Tooth enamel is incredibly durable. In fact, it’s the hardest substance in your body — even harder than your bones

مینا دندان پوشش خارجی و محافظ دندان است. تاج دندان (قسمتی که در بالای لثه خود می بینید)  از دندان در برابر حفره ها و آسیب محافظت می کند. مینا دندان فوق العاده بادوام است. در واقع، مینا دندان سخت ترین ماده در بدن شماست – حتی سخت تر از استخوان های شما!

مینای دندان

آشنایی با عوامل آسیب رسان به مینای دندان

مینای دندان دارای مقاومت بسیار زیادی است. اما باید بدانید که این لایه نیز تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد و از بین برود. برخی از عواملی که به مینا دندان آسیب وارد می کنند، به شرح زیر هستند:

  • عدم توجه به بهداشت دهان و دندان: یکی از شایع ترین مشکلاتی که به مینای دندان آسیب وارد می کند، پوسیدگی دندان است. کسانی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیتی نمی دهند، باعث می شوند که تجمع باکتری ها در دندان ها بالا رود و همین امر لایه مینا دندان را تخریب می کند.
  • سایش و فشار: مینای موجود در دهان ممکن است تحت تاثیر سایش از بین برود. استفاده از مواد خوراکی سفت یکی از مهمترین مورادی است که به ساختار مینا دندان آسیب وارد می کند. افرادی که دچار دندان قروچه هستند، ممکن است آسیب به مینا دندان را تجربه کنند.
  • تجمع اسیدها در دندان ها: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی اسید می‌تواند مینای موجود در دهان را ضعیف کند. به طور مثال، مصرف بیش از حد قهوه می تواند به ساختار دندان ها آسیب جدی وارد کند.
  • تراکم دندان‌ها: وقتی دندان‌ها تراکم زیادی داشته باشند و به صورت نا مرتب روی هم قرار گرفته باشند، می‌تواند به مینای موجود در دندان آسیب برساند و موجب خرابی شود. به همین دلیل ارتودنسی دندان بسیار مهم است
  • استفاده از خدمات نادرست دندان‌پزشکی: اگر برای انجام خدمات دندانپزشکی به مراکزی مراجعه کنید که در کار خود تخصص زیادی ندارند، ممکن است به زودی مینا دندان از بین برود و آسیب ببیند.
  • استفاده از دندان‌ها برای کارهای مخرب: باز کردن قوطی‌ها یا اشیا با استفاده از دندان یکی از عادات مخربی است که ممکن است به ساختار دندان آسیب وارد کند.
  • بزاق اسیدی: استفاده مکرر از نوشابه ها، آبمیوه ها، نوشیدنی های انرژی زا، قهوه یا الکل باعث می شود که بزاق اسیدی شود و همین امر ساختار مینای دندان را ضعیف می کند.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.