عوارض ارتودنسی نکردن

عوارض ارتودنسی نکردن عبارتند از افزایش پوسیدگی دندان ها، افزایش بیماری های لثوی، افزایش بیماری های گوارشی و افزایش سردردهای مزمن.

عوارض ارتودنسی نکردن می تواند حاد باشد که از مهمترین انها می توان به افزایش پوسیدگی دندان ها، افزایش بیماری های لثوی، افزایش بیماری های گوارشی و افزایش سردردهای مزمن اشاره کرد. ارتودنسی روش درمانی است که می تواند به مشکلات دندانی و فکی کمک کند و ساختار بسیار زیبایی را در دندان ها به وجود بیاورد. در صورتی که فاصله میان دندان ها بسیار زیاد است و تعادلی میان فک بالا و پایین وجود ندارد، باید از روش ارتودنسی استفاده کنید. در برخی از موارد، عدم توجه به اجرای درست و به موقع ارتودنسی ممکن است منجر به از دست رفتن دندان شود. با توجه به تمامی این موارد، افراد باید به یک دندانپزشک حرفه ای مراجعه کنند و در صورت نیاز به ارتودنسی، سریعا برای آن اقدام کنند (اگر به این موضوع علاقه دارید، می توانید مقاله تاثیر ارتودنسی بر تقارن صورت را مطالعه کنید).

افزایش پوسیدگی دندان ها

اولین و مهمترین عوارض ارتودنسی نکردن دندان ها بروز پوسیدگی در دندان هاست. گاهی تراکم دندان ها بسیار زیاد است یا دندان ها در جای مناسب خود قرار نگرفته اند و کج شده اند. این مسئله باعث می شود که مواد غذایی در لابلای دندان ها گیر کند و حتی با مسواک خارج نشود. در نتیجه، آسیب به دندان ها افزایش پیدا می کند و همین امر خطر پوسیدگی دندان ها را بالا می برد. مجله Simply Orthodontics در رابطه با عوارض ارتودنسی نکردن به موارد زیر اشاره می کند:

Crooked teeth are difficult to keep clean. They create small spaces that can easily trap plaque, bacteria, and food debris. As these dangerous particles continue to accumulate over the hours, days, and weeks, they dramatically increase your risk of oral health issues

تمیز نگه داشتن دندان های کج دشوار است. آنها دارای فضاهایی هستند که می توانند به راحتی پلاک ها، باکتری ها و بقایای غذا را به دام بیندازند. با توجه به این موضوع که این ذرات می توانند برای ساعت ها، روزها و حتی هفته ها در این فضا باقی بمانند، خطر ابتلا به مشکلات دهان و دندان را به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند.

عوارض ارتودنسی نکردن

افزایش بیماری های لثوی

افزایش بیماری های لثوی یکی از عوارض ارتودنسی نکردن دندان هاست. در برخی از افراد، ساختار دندان ها و فک استاندارد نیست. این مسئله باعث می شود که فشار زیادی به لثه ها وارد شود و همین امر می تواند خطر عفونت دندانی را افزایش دهند. اغلب کسانی که به ارتودنسی دندان نیاز دارند و ارتودنسی انجام نمی دهند، لثه هایشان قرمز و متورم است و حساسیت زیادی را در ساختار دندان هایشان تجربه می کنند. عدم توجه به سلامت لثه ها می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

عوارض ارتودنسی نکردن دندان ها
افزایش پوسیدگی دندان ها افزایش سردردهای مزمن 
افزایش بیماری های گوارشی  افزایش بیماری های لثوی

افزایش بیماری های گوارشی

یکی دیگر از عوارض ارتودنسی نکردن دندان ها افزایش بیماری های گوارشی است. دندان ها اولین مسیری هستند که باعث می شوند مواد غذایی وارد بدن شوند. زمانی که دندان ها فاصله داشته باشند یا فک جلو یا عقب باشد، غذا به خوبی جویده نمی شود و همین مسئله باعث می شود که غذا به صورت نامناسب وارد معده شود. این مسئله می تواند مشکلات معده و روده را بالا ببرد و منجر به بروز بیماری های شدید شود. کسانی که سیستم گوارشی حساسی دارند، باید به این مسئله توجه زیادی داشته باشند.

ایجاد سردردهای مزمن

بر اساس تحقیقاتی که تاکنون انجام شده اند، عدم تقارن دندان ها و فک باعث می شود که فشار زیادی به ساختار دندان ها وارد شود و در نتیجه، فشار در ناحیه سر بالا می رود. این موضوع باعث می شود که سردردهای مزمن به وجود بیاید که گاهی شدت درد بسیار زیاد است و زندگی فردی را مختل می کند. بنابراین، سردرد یکی از عوارض ارتودنسی نکردن دندان است و کسانی که مستعد سردردهای مزمن یا میگرن هستند، باید به این مسئله توجه داشته باشند تا بتوانند از رخداد آن جلوگیری کنند.

ارتودنسی چقدر طول می کشد؟

ارتودنسی یک روش درمانی زمان بر است که ممکن است بین 1 تا 3 سال طول بکشد. البته باید بدانید که این روزها تکنولوژی های زیادی به بازار آمده اند و همین امر باعث شده است که زمان ارتودنسی کاهش پیدا کند. با وجود این، داستان هر دندان متفاوت است و هرگز نمی توان گفت که ارتودنسی در تمامی دندان ها 1 تا 3 سال طول می کشد. بهتر است به یک دندانپزشک حرفه ای مراجعه کنید و در مورد این مسئله، با او مشورت نمایید.