کش ارتودنسی یا اورینگ ارتودنسی بر روی سیم ها و براکت ها قرار می گیرد و باعث می شود که مشکلات دندانی هر چه سریعتر درمان شوند. معمولا، دندانپزشکانی که به دنبال ایجاد تغییرات سریع در دندان های بیمار هستند و می خواهند به رفع مشکلات آنها کمک کنند، به سراغ اورینگ ارتودنسی می شوند. اورینگ می تواند فشار مضاعفی را به دندان ها وارد می کند و می تواند آنها را جابجا کند. برای انجام ارتودنسی، باید به یک دندانپزشک حرفه ای مراجعه کنید تا ارتودنسی را به صورت اصولی پیش ببرد. بهتر است بدانید بیماران خودشان به تنهایی اجازه ندارند که از این کش ها استفاده کنند و آنها را به سیم ها و براکت ها بیافزایند. در غیر اینصورت، ممکن است که مشکلات جدی در دندان ها ایجاد شود ( اگر به این موضوع علاقه دارید؛ می توانید مقاله عوارض ارتودنسی نکردن را مطالعه کنید).
معرفی کش ارتودنسی
کش ارتودنسی یا اورینگ اورتودنسی از پلاستیک فشرده و مقاوم ساخته شده است که می تواند بر روی سیم ها و براکت ها قرار گیرد و فشار مورد نیاز را برای اصلاح مشکلات در ساختار دندان به وجود بیاورد. این کش فشار وارده به فک بالا و پایین را بالا می برد و همین امر منجر به بروز تغییرات سریع در ارتودنسی می شود. مجله Sequence dental اورینگ ارتودنسی را بدین صورت تعریف می کند:
O-rings are small rubber rings that are used to support the archwire’s attachment to each bracket
کش های ارتودنسی حلقه های لاستیکی کوچکی هستند که برای پشتیبانی از براکت ها در طول ارتودنسی استفاده می شوند.
مزایای اورینگ ارتودنسی
مزایای استفاده از اورینگ ارتودنسی بسیار زیاد است و همین امر باعث شده است که دندانپزشکان به سمت استفاده از این کش بروند. برخی از مزایای کش ارتودنسی به شرح زیر هستند:
- کمک به اصلاح موقعیت دندان ها و قرارگیری آنها در جایگاه اصلی و صحیح
- رفع مشکلات بایت
- کمک به تسریع روند درمان و بهبود ارتودنسی
مزایای استفاده از کش ارتودنسی | |
کمک به اصلاح موقعیت ها و قرارگیری در جایگاه مناسب | رفع مشکلات بایت |
کمک به تسریع درمان ارتودنسی | مشخص شدن اثرات درمان در مدت کوتاه |
معرفی انواع اورینگ ارتودنسی
اورینگ ارتودنسی یک محصول ثابت نیست که در تمامی دندان های ارتودنسی مورد استفاده قرار گیرد. هر دندان داستان خاصی دارد و قرار است به روش خاص و منحصر به فردی در روند درمان قرار گیرد. همین مسئله باعث شده است که تولید کنندگان انواع کش را به بازار عرضه کنند و دندانپزشکان با توجه به شرایط بیمار آن را مورد استفاده قرار می دهند. انواع کش ارتودنسی به صورت زیر هستند:
- اورینگ ارتودنسی در کلاس ۱: کش ارتودنسی در کلاس یک در دندان آسیاب فک بالا به سمت دندان نیش فک پایین قرار داده می شود. دندانپزشک از این کش برای کاهش فاصله میان دندان ها استفاده می کند و همین امر باعث می شود که نتیجه کار دندانپزشکان سریعا مشخص شود.
- اورینگ ارتودنسی در کلاس ۲: اورینگ ارتودنسی در کلاس دو می تواند بر روی دندان نیش بالا در دندان های جلو قرار داده شود. این کش فکها را به سمت جلو و عقب حرکت می دهد و همین امر باعث می شود که بیمار مدت زمان کمتری سیم ها و براکت های ارتودنسی را در دهان خود نگه دارد. با توجه به این مسئله، استفاده از این اورینگ طرفداران زیادی دارد.
- اورینگ ارتودنسی مثلثی در کلاس ۲: کش ارتودنسی مثلثی در کلاس دو بر روی سه عدد از دندان ها و به شکل مثلثی قرار داده می شود. این کش از دندان ها به ترتیب از دندان نیش بالا به سمت دندان آسیاب کوچک در سمت پایین قرار می گیرد و سپس، به سمت دندان آسیاب بزرگ می رود. این کش معمولا برای حرکت در فک به سمت جلو یا عقب کاربرد دارد.
- اورینگ ارتودنسی در کلاس ۳: اورینگ ارتودنسی در کلاس سه بر روی دندان نیش پایین به سمت دندان آسیاب بالا کشیده می شوند و حرکت دندان ها به سمت عقب و جلو را هموار می سازد.
- اورینگ ارتودنسی مثلثی در کلاس ۳: کش ارتودنسی مثلثی در کلاس سه در بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که فک بالا عقب تر از فک پایین است. این کش از از دندان نیش پایین به سمت دندان آسیاب کوچک، رو به بالا می رود و در پایان، بر روی دندان آسیاب بزرگ بسته می شود.
- اورینگ ارتودنسی در روش چهار گوش: اورینگ ارتودنسی در روش چهار گوش بر روی دو دندان از فک بالا و دو دندان از فک پایین بسته می شود و به مرتب شدن دندان ها کمک می کند
- اورینگ ارتودنسی میدلاین: اورینگ ارتودنسی میدلاین از سمت دندان بالا به سمت دندان پایین کشیده می شود. اورینگ میدلاین می تواند به مرتب کردن دندان ها کمک کند.
- اورینگ ارتودنسی وی شکل دندانی: اورینگ ارتودنسی وی شکل دندانی بر روی سه دندان قرار می گیرد. کشی که به شکل وی است برای دندان هایی مناسب است که دارای کجی زیادی هستند و این مسئله می تواند به مرتب شدن دندان ها کمک کند.
- اورینگ ارتودنسی کراس بایت: اورینگ ارتودنسی کراس بایت زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مشکلات کراس در دندان ها به وجود آمده اند. در این روش، کش ها درون دندان ها در ردیف بالا قرار داده می شوند و سپس، به سمت دندان های پایین حرکت داده می شوند.
ارسال پاسخ