معایب کامپوزیت دندان

معایب کامپوزیت دندان متعدد است که از میان آنها می توان به حساسیت زیاد در برابر رنگ، مصنوعی جلوه دادن، طول عمر پایین و آسیب زیاد به مینای دندان اشاره کرد

معایب کامپوزیت دندان

معایب کامپوزیت دندان متعدد است که از میان آنها می توان به حساسیت زیاد در برابر رنگ، مصنوعی جلوه دادن، طول عمر پایین و آسیب زیاد به مینای دندان اشاره کرد. بهتر است بدانید کامپوزیت یک روش درمانی و زیبایی است که می تواند نواقص دندانی را رفع کند و به لبخند شما زیبایی زیادی ببخشد. اما این روش در مقابل لمینت دندان طرفداران کمتری دارد و افرادی که به دنبال تجربه زیبایی طبیعی هستند، به سراغ لمینت می روند. دلیل اصلی آن معایبی است که در کامپوزیت دندان دیده می شود و در ادامه تلاش می کنیم اطلاعات کاملی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم (اگر به این مسئله علاقه دارید، می توانید مقاله علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت چیست؟ را مطالعه کنید).

 معایب کامپوزیت دندان
حساسیت زیاد دندان ها حساسیت در برابر تغییر رنگ
مصنوعی جلوه دادن دندان ها طول عمر پایین

حساسیت زیاد دندان ها

اولین مسئله ای که به عنوان معایب کامپوزیت دندان باید به آن اشاره کنیم، حساسیت زیاد دندان هاست. برای اینکه کامپوزیت بر روی دندان ها اجرا شود، مقدار زیادی از مینای دندان باید تراشیده شود. این مسئله می تواند آسیب های جدی به ساختار دندان ها وارد کند و آنها را در خطر ابتلا به بیماری های مختلف قرار دهد. به همین دلیل، توصیه می شود افراد به جای کامپوزیت به سراغ لمینت بروند. مجله Smile در مورد معایب کامپوزیت دندان می گوید:

Composite veneers require more maintenance than natural teeth

ونیرهای کامپوزیت نسبت به دندان های طبیعی نیاز به نگهداری بیشتری دارند.

معایب کامپوزیت دندان

مصنوعی جلوه دادن دندان ها

کامپوزیت دندان همانند پودری است که با یک محلول ترکیب می شود و سپس، مانند خمیر بر روی دندان ها قرار می گیرد. این مسئله می تواند جلوه مصنوعی به دندان ها بدهد که یکی از معایب کامپوزیت دندان به شمار می رود. در واقع، زمانی که به دندان های کامپوزیت شده نگاه می کنید، احساس می کنید دندان ها از حالت طبیعی خود خارج شده اند و به طرف بیرون آمده اند. این مسئله می تواند زیبایی دندان ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات زیادی را به وجود بیاورد.

حساسیت در برابر تغییر رنگ

یکی از مواردی که باید به عنوان معایب کامپوزیت دندان  باید به آن اشاره کنیم، حساسیت در برابر تغییر رنگ است. با توجه به این موضوع که کامپوزیت حالت گچی دارد، زمانی که فرد غذا، نوشابه یا هر نوشیدنی رنگی را می خورد، مواد رنگی در لابلای کامپوزیت باقی می مانند و حتی ممکن است با مسواک خارج نشوند. این مسئله باعث می شود که کامپوزیت ها به زودی رنگ خود را از دست بدهند و جلوه بدی پیدا کنند. معمولا، کسانی که کامپوزیت دارند، پس از چندین ماه در معرض تغییر رنگ دندان قرار می گیرند.

طول عمر پایین

در کنار تمامی مواردی که به عنوان معایب کامپوزیت دندان به آنها اشاره کردیم، باید بدانید که طول عمر کامپوزیت دندان بسیار پایین است. کامپوزیت دندان، به طور متوسط، 5 تا 7 سال در دهان باقی می ماند. پس از این مدت، کامپوزیت ها ترک می خورند و ظاهر زیبای خود را از دست می دهند که در این شرایط، باید هر چه سریعتر برای ترمیم اقدام شود. در غیر اینصورت، کامپوزیت ها می ریزند و ساختار اصلی دندان که مینای تضعیف شده ای دارد، در معرض پوسیدگی قرار می گیرد و همین موضوع می تواند خطر از دست رفتن دندان ها را به همراه داشته باشد.

فواید کامپوزیت دندان چیست؟

با اینکه تا به اینجا در مورد معایب کامپوزیت دندان صحبت کردیم، اما باید بدانید کامپوزیت فوایدی نیز دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:

  • هزینه کامپوزیت دندان در مقایسه با روش های دیگر کمتر است.
  • روش اجرا کامپوزیت در مقایسه با روش های دیگر سریع تر است و به زمان کمتری نیاز دارد.
  • این روش کجی دندان ها را بهتر می تواند رفع کند.
  • این روش برای رفع فاصله دندان ها مناسب تر است.