آشنایی با دندان درد ناشی از اضطراب

دندان درد ناشی از اضطراب معمولا در اثر افزایش هورمون کورتیزول رخ میدهد. با افزایش هورمون کورتیزول مقاومت بدن پایین می آید و ممکن است دندان درد بگیرد.

آشنایی با دندان درد ناشی از اضطراب

دندان درد می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و اضطراب یکی از مهمترین مواردی است که ممکن است باعث بروز دندان درد شود. دندان درد ناشی از اضطراب در زمان هایی که اضطراب بالا است، رخ می دهد و ممکن است تا مدتی پس از کاهش اضطراب نیز باقی بماند. بهترین روش برای درمان دندان درد ناشی از اضطراب درمان استرس و اضطراب است. بهتر است بدانید در صورتی که اضطراب درمان نشود، ممکن است ساییدگی دندان ها بیشتر شود و حتی هورمون کورتیزول بافت دندان ها ملتهب می کند و همین امر منجر به خرابی دندان ها می شود.

معرفی هورمون هایی که در زمان اضطراب ترشح می شوند

قبل از آنکه بخواهیم به موضوع دندان درد ناشی از اضطراب بپردازیم، بهتر است ابتدا این مسئله را مد نظر قرار دهیم که در زمان اضطراب چه هورمون هایی در بدن ترشح می شود. بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، در زمان اضطراب هورمون های بدن دستخوش تغییرات متعددی می شوند و مقدار دو نوع هورمون در بدن افزایش پیدا می کند:

  • آدرنالین (اپینفرین): اپی نفرین هورمونی است که توسط غده آدرنالین در کلیه ‌ها ترشح می‌شود. آدرنالین باعث بروز حالت های خاصی در بدن می شود که از مهمترین آنها می توان به افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، و افزایش انرژی فوری برای مقابله با خطر اشاره کرد. این هورمون در عموم “هورمون مبارزه و پرواز” نامیده می شود.
  • کورتیزول: هورمون کورتیزول توسط غده آدرنالین ترشح می‌شود و در مدیریت استرس بسیار مهم است. کورتیزول می تواند منجر به بروز برخی از حالت ها مانند افزایش قند خون، سرعت متابولیسم، و کاهش التهاب در بدن شود.

آشنایی با دندان درد ناشی از اضطراب

آیا هورمون ها در زمان اضطراب به بدن آسیب می زنند؟

ترشح هورمون ها باعث می شود که بدن در زمان اضطراب در حالت تعادل قرار گیرد. اما ترشح مداوم هورمون کورتیزول و آدرنالین می تواند مشکلات زیادی را در بدن به وجود بیاورد که برخی از آنها به شرح زیر هستد:

  • کاهش سیستم ایمنی: ترشح مداوم هورمون کورتیزول در اثر اضطراب منجر به کاهش عملکرد سیستم ایمنی شود. همین امر آسیب‌پذیری بدن را در مقابل عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف بالا می برد.
  • مشکلات گوارشی: ترشح مداوم هورمون کورتیزول می تواند به معده و روده‌ه آسیب بزند و مشکلات گوارشی متعددی را به وجود بیاورد.
  • افزایش فشار خون: هورمون کورتیزول باعث افزایش فشار خون می شود که ترشح مداوم این هورمون می تواند به سلامت قلب آسیب وارد کند.
  • اختلالات خواب: افزایش کورتیزول می تواند مشکلات خواب مانند بی‌خوابی را به وجود بیاورد.
  • کاهش استخوان‌ها: کورتیزول بر تراکم استخوان ها اثر می گذارد و می تواند خطر ابتلا به اوستئوپروزیس (کاهش چگالی استخوان) را افزایش می دهد.

آیا هورمون کورتیزول به دندان آسیب می رساند؟

دندان درد ناشی از اضطراب معمولا در اثر افزایش هورمون کورتیزول در بدن به وجود می آید. با توجه به این مسئله که این هورمون سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند، خطر ابتلا به بیماری های عفونی افزایش پیدا می کند. همچنین، در رابطه با دندان درد ناشی از اضطراب باید بدانید که هورمون کورتیزول التهاب بافت ها را بالا می برد و در نتیجه دندان درد افزایش می یابد. مجله dental clinic می گوید:

A toothache caused by stress is possible. Stress and nerves can cause tension effects on the jaw, with stress often causing a person to grind their teeth. When you are clenching the jaw due to stress you can easily cause aches and pains, which is typically a result of wearing down the enamel.

بله! دندان درد ناشی از اضطراب ممکن است رخ دهد. اضطراب می تواند تنش را بر روی فک زیاد  کند و باعث دندان قروچه شود. هنگامی که دندان ها به دلیل استرس به یکدیگر فشار داده می شوند، درد ایجاد می شود که می تواند نتیجه ساییدگی مینای دندان باشد.

اثرات منفی دندان درد ناشی از اضطراب

بهتر است بدانید که دندان درد ناشی از اضطراب می تواند مشکل حادی باشد که باید سریعا درمان شود. اضطراب می تواند آسیب های زیر را به دندان ها وارد کند.

  • فشار بر روی دندان‌ها: دندان درد ناشی از اضطراب در اثر افزایش فشار بر روی دندان ها به وجود می آید. زمانی که اضطراب بالا می رود، فرد ناخودآگاه دندان هایش را فشار می دهد و این مسئله باعث دندان درد می شود.
  • اسیدی شدن بزاق دندان: یکی دیگر از مواردی که باعث دندان درد ناشی از اضطراب تغییر بزاق دندان است. در این حالت، بزاق دندان حالت اسیدی پیدا می کند و این امر می تواند به مینای دندان آسیب وارد کند.
  • تغییر عادات روزانه: افرادی که اضطراب دارند، معمولا کافئین بیشتری مصرف می کنند و سیگار می کشند. این مسئله باعث دندان درد ناشی از اضطراب می شود که می تواند بسیار مخرب باشد.
اثرات منفی دندان درد ناشی از اضطراب 
فشار بر روی دندان ها دندان قروچه کردن
اسیدی شدن بزاق  تغییر عادات روزانه و سیگار کشیدن
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.